پایه

کنوکتور رادیاتور چیست؟

کانوکتور

کانوکتور

کنوکتور (Convector) چیست؟

کنوکتور (Convector)، نوعی سیستم گرمایشی برای فضاهای بسته مانند خانه و کارخانه‌ها بوده که به عنوان یک مدل گرمایشی شناخته می‌شود؛ عملکرد این سیستم گرمایشی به گونه‌ای است که بر اساس منبسط شدن هوای گرم و حرکت طبیعی آن در اطراف کنوکتور عمل می‌کند. کنوکتور یک منبع گرما دارد و با ایجاد جریان جابه‌جایی و حرکت آن در فضای مورد نظر ما، باعث شروع فرآیند گرم کردن محیط شده و تا زمانی که دمای محیط به میزان گرمای کنوکتور برسد یا دستگاه خاموش شود، ادامه خواهد داشت. اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگوییم کنوکتور چیست؟ می‌توانیم این‌گونه پاسخ دهیم: کنوکتور یک سیستم گرمایشی است که با ایجاد جریان جابه‌جایی، هوای گرم اطراف خود را به سایر نقاط محیط منتقل می‌کند تا دمای تمام نقاط به درجه مورد نظر برسد.

حویل انرژی حرارتی به دستگاه های گرمایشی با استفاده از یک خنک کننده که تا دمای خاصی گرم می شود انجام می شود. هنگام استفاده از باتری های گرمایشی معمولی، بیشتر گرمای تولید شده به دیوارها و اشیاء داخل اتاق منتقل می شود. برای بهبود کارایی، باتری ها با دنده هایی ساخته می شوند که حرکت همرفتی هوا را فراهم می کنند. وجود باله ها به طور قابل توجهی گرمایش محل را تسریع می کند.

مزیت اصلی جابجایی دقیقاً سرعت گرمایش محل است. هوای گرم شده به تدریج بالا می رود و در نتیجه توده های هوای سرد را به سمت کنوکتورها می راند و در آنجا گرم می شوند. به دلیل چنین اصل ساده ای است که گرمایش سریع حاصل می شود – اتاق در عرض 20-30 دقیقه پس از شروع گرمایش بسیار گرم تر می شورادیاتور آب نوع کنوکتور طبق یک اصل ساده عمل می کند. ابتدا یک مایع خنک کننده از حفره های داخلی دستگاه عبور می کند و گرما را به پره های فلزی می دهد. هوای عبوری از باله ها به سمت بالا جابه جا می شود و جای خود را به توده های هوای سرد و جدید می دهد. برای افزایش راندمان گرمایش و سرعت گرم کردن، برخی از کنوکتورها مجهز به فن هایی هستند که گردش هوای اجباری را فراهم می کنند.

انواع کنوکتورها بر اساس مواد گرمایشی

کنوکتورها علاوه بر شکل ظاهری، بر اساس نوع منبع گرمایی که درون آن‌ها استفاده می‌شود نیز به ۳ نوع تقسیم می‌شوند؛ انواع کنوکتورها عبارت‌اند از:

  • کنوکتور با منبع گرمایشی آب داغ
  • کنوکتور مقاومت الکتریکی
  • کنوکتور با منبع گرمایشی بخار

مزایای کنوکتور

مزایای کنوکتور چیست؟ در این بخش بررسی خواهیم کرد که به چه دلیل استفاده از کنوکتورها بهتر از سایر سیستم‌های گرمایشی است و چه ویژگی‌هایی باعث افزایش کیفیت و محبوبیت این دستگاه شده‌اند. برخی از مزایای کنوکتورها عبارت‌اند از:

  • سروصدای کمتر: کنوکتورها نسبت به بسیاری از سیستم‌های گرمایشی دیگر سروصدای کمتری دارند.
  • جلوگیری از انتقال گرد و غبار: کنوکتور به دلیل استفاده از ویژگی همرفت طبیعی تا حدود زیادی از انتقال گرد و غبار به داخل محیط جلوگیری می‌کند.
  • ویژگی‌های ظاهری: علاوه بر امکان نصب توکار کنوکتور، شما می‌توانید طراحی آن را متناسب با دکوراسیون داخلی زیبای ساختمان خود سفارش دهید.
  • طراحی و تولید در ابعاد مختلف: کنوکتورها در ابعاد و سایزهای مختلفی تولید می‌شوند که شما می‌توانید هر سایزی که در نظر دارید آن را تهیه و نصب کنید.
  • تنظیم دما: کنوکتورها امکان تنظیم دما در محدوده خاصی را دارند تا آسایش حرارتی در محیط ایجاد شود.
  • هوشمند سازی و بهینه‌ سازی: شما می‌توانید کنوکتورها را با استفاده از سیستم‌های مدیریت هوشمند ساختمان، هوشمند سازی کنید تا مصرف انرژی را کاهش دهید.

انواع کانکتور

کنوکتور Type 11 از یک پنل (Panel) تشکیل شده است که در ناحیه پشت آن یک ردیف پره (Fin) قرار دارد.

این سیستم در مقایسه با رادیاتورهای معمولی با ظرفیت مشابه میزان حرارتی بیشتری را تولید می کند.

همچنین در تولید پنل و پره های آن نیز از پروفیل های با ضخامت بیشتر استفاده می شود.

بهترین گزینه برای افزایش دمای سریع در فضاهای کوچک مانند اتاق خواب، حمام و راهروی باریک، کنوکتور Type 11 است.

کانوکتور مدل 11

 

کنوکتور Type 21

از دو پنل تشکیل شده است که در بین آن ها یک ردیف پره قرار دارد.

البته پره ها صرفا به یکی از پنل ها متصل می شوند.

این سبک طراحی سیستم های گرمایشی در مقایسه با رادیاتورهای با ظرفیت مشابه، باریک تر است و به همین دلیل فضای کمتری را اشغال می کند.

البته در مقایسه با کنوکتورهای دسته قبلی ابعاد و اندازه بزرگتری دارند.

این دسته از کنوکتورها نیز برای نصب در فضاهای کوچک مناسب هستند.

مدل 21

کنوکتور Type 22

از دو پنل تشکیل می شود که در بین آن ها دو ردیف پره نیز قرار دارد.
هر ردیف از پره ها روی سطح داخلی یک از پنل ها نصب می شود.
تفاوت این مدل کنوکتور با سایر مدل ها چیست؟
سطح تماس هوا با بدنه کنوکوتور در این مدل افزایش قابل توجهی پیدا می کند و
در نتیجه راندمان بالایی را نیز برای این سیستم به ارمغان می آورد.
از این نوع کنوکتور می توانید با خاطری آسوده برای نصب در فضاهای متوسط و بزرگ استفاده کنید.

مدل 22

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *