مقالات

پمپ های دینامیک چیست؟

پمپ‌های دینامیکی (dynamic pumps) یا پمپ‌های سرعتی (velocity pumps) پمپ‌هایی هستند که به وسیله دادن سرعت به سیال، آن را منتقل می‌کنند. خصوصیت پمپ‌های دینامیکی این است که انرژی را به صورت پیوسته به سیال منتقل می‌کنند. در پمپ‌های دینامیکی، فشار سیال به وسیله افزایش سرعت آن زیاد می‌شود.

پمپ دینامیک نوعی پمپ است که انرژی جنبشی را به سیال در حال کار می رساند و با عبور از پروانه ، سرعت سیال را افزایش می دهد و سپس این سرعت افزایش یافته را به فشار تبدیل می کند.

پمپ دینامیک به پمپ جنبشی نیز معروف است زیرا با تامین انرژی جنبشی سیال را پمپاژ می کند. این پمپ معمولاً از نیروی گریز از مرکز برای پمپاژ سیال استفاده می کند. برای کاربردهایی که نیاز به دبی پیوسته دارند  از این نوع پمپ ها مورد استفاده قرار می گیرند.. این نوع پمپ ها شامل یک پروانه، محفظه دیفیوزر/حلقه ای و محفظه هستند.

تفاوت اصلی پمپ داینامیک با پمپ جابجایی مثبت روش کار آنهاست. پمپ های دینامیکی از پروانه چرخان برای ایجاد حفره استفاده می کنند، در حالی که پمپ جابجایی مثبت از یک قسمت رفت و برگشتی (مانند پیستون یا پیستون) برای ایجاد حفره استفاده می کند. این پمپ ها دارای اجزای چرخشی کمتری نسبت به پمپ های جابجایی مثبت هستند. نسبت به پمپ های PD وزن کمی دارند. پمپ گریز از مرکز و پمپ شناور رایج ترین نمونه های پمپ دینامیک هستند.

انواع پمپ های دینامیک

1) پمپ محوری

پمپ محوری شامل معروف ترین انواع پمپ دینامیک می باشد. این پمپ ها برای پمپاژ مایعات تراکم ناپذیر و برای دبی بالا در هد تحویل نسبتا کوتاه استفاده می شود. بنابراین، انتقال انرژی از پمپ محوری تنها از طریق فرآیند مربوط به جریان انجام می شود. در پمپ محوری، مایع به موازات شفت پمپ پمپ می کند.

پمپ جریان محور

جریان محور

2) پمپ گریز از مرکز

پمپ گریز از مرکز نوعی پمپ دینامیکی است که از نیروی گریز از مرکز برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیک استفاده می کند. تبدیل انرژی از طریق دو جزء اصلی پمپ انجام می شود: محفظه حلزونی و پروانه. هدف اصلی محفظه حلزونی جمع آوری مایع خروجی از پروانه و تبدیل سرعت سیال به انرژی فشار است. این پمپ های دینامیک بیشتر برای پمپاژ مایعات از هد پایین به هد بالا استفاده می شوند. این پمپ های دینامیک در صنایع دارویی، سپتیک تانک ، شیمیایی، معدن، نفت، نیروگاه ها، شهری، کشاورزی و سایر زمینه ها استفاده می شود.

پمپ گریز از مرکز

پمپ گریز از مرکز

 

گریز از مرکز

گریز از مرکز

3) پمپ گریز از مرکز عمودی

پمپ گریز از مرکز عمودی به عنوان پمپ کنسولی نیز شناخته می شود. آنها دارای پیکربندی منحصربفرد محور و پایه یاتاقان هستند که به پیچک اجازه می‌دهد در حین نصب یاتاقان‌ها در خارج از حوضچه در حوضچه حرکت کند. این پمپ ها برای آب بندی شفت نیازی به جعبه پرکن ندارند اما از بوش دریچه گاز استفاده می کنند. این پمپ فضای نصب بسیار کمی را اشغال می کند. اگر می خواهید پمپ را در سطح محدودی نصب کنید، بهترین گزینه است. آنها برای سیالات پرفشار و داغ ایده آل هستند.

گریز از مرکز عمودی

گریز از مرکز عمودی

4) پمپ گریز از مرکز افقی

شفت یک پمپ گریز از مرکز افقی معمولاً به صورت افقی بین یاتاقان ها یا برینگ ها نصب می شود. این نوع پمپ دارای نصب و نگهداری آسان و دسترسی آسان به قطعات داخلی می باشد.

شما باید یک طرح شفت مناسب را برای ارائه فشار پمپ مورد نیاز انتخاب کنید. پمپ های افقی برای کاربردهای مکش کم ایده آل هستند و مکش زیاد به شفت بلبرینگ داخلی نیاز دارد.

از سوی دیگر، پمپ های گریز از مرکز افقی زمانی که تاسیسات نگرانی هایی در مورد فضای اشغال شده دارند، فضای بزرگ تری را اشغال می کنند. با این حال، این پمپ ها نسبت به پمپ های عمودی دما و فشار کاری پایینی دارند.

گریز از مرکز افقی

گریز از مرکز افقی

 

5) پمپ شناور

پمپ شناور وسیله ای مکانیکی است که به جای کشیدن آب به سمت سطح آب را فشار می دهد. دارای یک موتور مهر و موم شده هرمتیک متصل به بدنه پمپ است که به فشار دادن سیال به سمت سطح کمک می کند.

این نوع پمپ های دینامیکی بیشتر برای پمپاژ دوغاب، پمپاژ صنعتی عمومی، پمپاژ فاضلاب، پمپاژ سپتیک تانک و زهکشی مورد استفاده قرار می گیرند.

پمپ شناور

پمپ شناور

6) سیستم هیدرانت

سیستم هیدرانت منبع آبی است که آب را با فشار کافی تامین می کند و از طریق شبکه ای از نازل ها، لوله ها و هیدرانت ها در سراسر ساختمان برای کاربردهای آتش نشانی جریان می یابد. این پمپ دارای یک سری لوله است که مستقیماً به منبع اصلی آب متصل می شود تا در مواقع اضطراری آب را به هر خروجی هیدرانت برساند. هر پمپ هیدرانت دارای چندین شیر تخلیه است که می توانید یک شلنگ آتش نشانی را به آنها وصل کنید. این سیستم هیدرانت به آتش نشانان در مبارزه با فرآیند اطفاء حریق کمک می کند. سیستم هیدرانت توانایی آتش نشانان را برای کنترل آتش سوزی در محل ساخت و ساز که در آن قرار دارد افزایش می دهد.

پمپ هیدرانته آتش نشانی

پمپ هیدرانته آتش نشانی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *