[ez-toc]

آبگرمکن خورشیدی

آبگرمکن خورشیدی

چرا استفاده از خورشید؟

استفاده از منابع تجدید ناپذیر و سوخت‌های آلود کننده محیط زیست از مشکلات جدی بشر امروز است. برای حل مشکل باید به دنبال انرژی‌های جدید و جایگزین باشیم، از آن جمله استفاده از انرژی ارزان و در دسترس خورشید است. انرژی خورشید به راحتی قابل ذخیره است. انرژی خورشیدی عظیم‌ترین منبع انرژی در جهان می‌باشد. این انرژی پاک، ارزان و بی پایان بوده و در تمام مناطق کشورمان و جهان قابل مصرف می‌باشد.

آبگرمکن خورشیدی چیست؟

آبگرمکن خورشیدی که به آن سیستم آب گرم خانگی خورشیدی نیز گفته می شود، برای تولید آب گرم روشی بسیار مقرون به صرفه است. این آبگرمکن‌ها در همه نوع آب و هوا قابل استفاده‌اند و سوخت مصرفی آن‌ها نور خورشید رایگان است. از آنجایی که این سیستم گرمایشی به تازگی وارد بازار شده و افراد آگاهی زیادی در مورد آن ندارند ما تمام مطالب مورد نیاز اعم از انواع، نوع عملکرد، اجزا، چگونگی محاسبه ظرفیت، چگونگی نصب و نگهداری آبگرمکن خورشیدی را به طور کامل توضیح داده‌ایم.

سولار

سولار

اجزای آبگرمکن خورشیدی

اجزای آبگرمکن خورشیدی

اجزای آبگرمکن خورشیدی

آبگرمکن خورشیدی از اجزایی همچون مخزن و لوله تشکیل شده است که با جذب انرژی نور خورشید به خوبی آب را گرم می کند. جنس مخزن به کار رفته در آبگرمکن خورشیدی استیل ضد زنگ است و لوله ها نیز شیشه ای هستند به همین دلیل از مقاومت بالایی برخوردار هستند.

سیستم‌های آبگرمکن خورشیدی دارای تقسیم‌بندی‌های مختلفی می‌باشند که عبارتند از:

  1. ترموسیفون
  2. پمپ دار تحت فشار
  3. برگشت ثقلی

ترموسیفون (به انگلیسی: Thermosiphon): این سیستم‌ها فاقد هرگونه پمپ جهت جابجایی آب می‌باشند و با استفاده از گرمای آفتاب عمل می‌کنند.[۱] مشکل عمده این سیستم پدیده یخ زدگی در فصول سرد سال می‌باشد.

پمپ‌دار تحت فشار: در این سیستم مدار بسته می‌باشد و برای جابجایی سیال از پمپ استفاده می‌کنند. برای جلوگیری از یخ زدگی از ضدیخ استفاده می‌شود. این سیستم در مناطقی که اختلاف دمای زیادی را تجربه می‌کند، کارایی کمتری دارد.

برگشت ثقلی: سیستمهای برگشت ثقلی عموماً جزء سیستمهای غیرمستقیم گرمایش آب است که در آن آب در یک سیکل بسته حرارت خورشید را از کلکتور دریافت کرده و به وسیله یک مبدل حرارتی آب داخل مخزن را گرم می‌نماید.سیستم تا زمانی که انرژی خورشید به میزان کافی موجود باشد، کار می‌کند. در غیر اینصورت پمپ از کار افتاده و سیال داخل کلکتور در اثر نیروی گرانشی به داخل مخزن تخلیه می‌شود. این سیستم‌ها برای مناطقی که اختلاف دمای زیادی را تجربه می‌کنند بسیار مناسب است[نیازمند منبع]. سیستم برگشت ثقلی کلکتور‌های SGP متناسب با شرایط کشور ایران طراحی شده[نیازمند منبع] و به دلیل عدم استفاده از ضدیخ، نسبت به سیستم‌های ترموسیفون و تحت فشار برتری فراوانی دارد

توسعه آبگرمکن خورشیدی

گسترده ترین کاربرد انرژی های تجدیدپذیر استفاده از آن‌ها برای تولید حرارت است که به‌طور عمده به سوخت‌های زیستی و آب‌گرمکن‌های خورشیدی مربوط می‌شود. بر این اساس، یکی از پرکاربردترین انواع فناوری‌های مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر، فناوری آبگرمکن‌های خورشیدی است. مجموع ظرفیت نصب شدهٔ مجموع آبگرمکن های خورشیدی در سطح جهان تا پایان سال ۲۰۱۲ به ۲۶۵۰۰۰ مگاوات حرارتی رسیده‌است

تقسیم بندی عملکرد آبگرمکن خورشیدی

آبگرمکن‌های خورشیدی را بر اساس عملکرد میتوان به 4 دسته کلی تقسیم‌بندی کرد:

  1. آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی
  2. آبگرمکن خورشیدی پمپی
  3. آبگرمکن خورشیدی ثقلی
  4. سیستم حلقه بسته در آبگرمکن خورشیدی

تاریحچه و آینده رادیاتور

انواع منبع انبساط

نمایشگاه تاسیسات ایران

سیستم گردش غیر غعال (ترموسیفونی)

ساختار عملکرد آبگرمکن‌های خورشیدی ترموسیفون (Thermo Siphon)، بسیار ساده است. هر آبگرمکن متشکل از تعدادی کلکتور‌ و یک مخزن ذخیره (دو جداره) می‌باشد. صفحات جاذب کلکتورها، انرژی تابشی خورشیدی را جذب می‌کنند و به انرژی گرمایی تبدیل می‌کنند. لوله‌های رایزر که به این صفحات متصل هستند،‌ گرمای آن‌ها را جذب می‌کنند و این گرما را به سیالی که درون لوله‌ها در جریان است، منتقل می‌کنند. اگر سیستم غیر مستقیم باشد، سیال گرم شده (که متشکل از محلول آب و ضد یخ است) درون مخزن، ذخیره می‌شود و وارد جداره خارجی مخزن شده سپس آب مصرفی را گرم می‌کند.

آبگرمکن خورشیدی پمپی

آبگرمکن خورشیدی پمپی، از دو کلکتور، یک مخزن ذخیره و یک پمپ سیرکولاسیون تشکیل شده است. عملکرد کلکتورها همانند آبگرمکن خورشیدی ترموسیفونی می‌باشد با این تفاوت که شما می‌توانید مخزن ذخیره آبگرمکن خورشیدی پمپی را در هر جایی از ساختمان نصب کنید. معمولا در این شرایط مخزن ذخیره را در نزدیکی محل مصرف نصب می‌کنند. نقش پمپ سیرکولاسیون در این مدار به جهت افزایش راندمان و توان خروجی آبگرمکن خورشیدی کم مصرف است.

آبگرمکن خورشیدی برگشتی ثقلی

معمولا سیستم برگشت ثقلی جز سیستم‌های غیر مستقیم است که در این روش، آب در یک سیکل بسته، گرمای خورشید را از کلکتور‌های آبگرمکن خورشیدی دریافت می‌کند و به وسیله‌ی یک مبدل حرارتی قادر است آب داخل مخزن را گرم کند. این سیستم تا زمانی کار می‌کند که نیروی تابشی خورشیدی به حد کافی باشد، زمانی که انرژی تابشی خورشید کم می‌شود، پمپ از کار میوفتد و سیال درون لوله‌های کلکتور، با جریان گرانشی به داخل مخزن تخلیه می‌گردد.

سیستم حلقه بسته (غیر فعال)

در این روش، گرمای خورشید باعث گرم شدن مایع ضد یخ می‌شود که با یک مبدل حرارتی در اطراف مخزن حرکت می‌کند و آب درون مخزن را گرم می‌کند. مایع ضد یخ سپس دوباره به چرخه باز می‌گردد. استفاده از روش سیستم حلقه بسته برای مکان‌هایی که میزان بارش برف و باران زیاد است کاربرد دارد.

همچنین انواع آبگرمکن‌‌های خورشیدی را می‌توان براساس سیستم جذب انرژی خورشیدی نیز، تقسیم‌بندی کرد.

آبگرمکن خورشیدی صفحه ای

آبگرمکن‌های خورشیدی صفحه‌ای از مدل‌های قدیمی‌تر هستند و برای جذب گرمای تابشی خورشید باید اشعه آفتاب به صورت عمود بر آن‌ها بتابد.

آبگرمکن خورشیدی استوانه ای

در مقابل، آبگرمکن‌های خورشیدی استوانه‌ای، مدل‌های جدیدتری هستند که از لوله‌های موازی تشکیل شده‌اند و قادرند در هر فصل و روز و ساعتی، انرژی گرمایی خورشیدی را جذب کنند و تا حد دمای جوش قابلیت داغ شدن، دارند.

آبگرمکن خورشیدی استوانه

آبگرمکن خورشیدی استوانه

لیست قیمت آبگرمکن بوتان 4 مهر 1402

آبگرمکن چیست؟

رادیاتور بوتان مدل ایل پریمو 10 پره 500

پکیج دیواری بوتان مدل بیتا 24000 ا Butan Bita 24

۱ نظر در “آبگرمکن خورشیدی و 4 نوع از انواع آن

  1. ناشناس گفت:

    برای چقدر فاصله یا فضا مناسب هستش ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *